Skip to content

The Brief

Originally this backyard renovation started with a large, open grassed area with a rusty metal pool fence, original brick wall and overgrown garden around the pool. We transformed the space into a Balinese-inspired retreat, giving the client their own backyard resort. It’s large enough to entertain a large number of guests and easy to maintain.

Balington Pool Area Before Balington Pool Area After

Project Description

We started the backyard renovation by excavating the turf and pouring an 8m x 6m concrete slab. We installed an insulated roof pergola, fitted with downlights and electric remote-control blinds and finally 600 x 600mm porcelain floor tiles.

 

The border coping tiles in the pool needed to be replaced and we removed the original, rusted fence and replaced it with 12mm-thick, frameless glass, creating a more expansive feel for the whole backyard. Finally, we cement-rendered the existing brick fence and installed a hardwood Balinese hut with Merbau timber decking.

Our Balinese-inspired pool area, complemented by a new undercover dining & entertaining space, delivered exactly what our clients asked for — their very own backyard resort-style haven.

project gallery

Balington Pool To Alfresco Entertaining By Adesso Building Renovations
Adesso Alfresco Verandah Leppington Square
Adesso Building Renovation Balington Pool To Balinese Bunglaow
Balington Balinese Bungalow Renovation Built By Adesso Building Renovations
Adesso Building Renovation Balington Pool Area

client testimonial

5/5
We were really impressed with the professionalism and execution of the project by the team at Adesso Building Renovations. They are highly efficient, easy to communicate with, and definitely know their craft. Highly recommended to anyone looking to renovations to their home.
Phyllis & Fred
Sydney, NSW

Experienced

Giovanni proved to show a lot of experience when scoping out the works. He was right on budget and completed the job within the timeframe specified.

passionate

His attention to detail was impressive. It's clear that he absolutely loves what he does and we couldn't be happier with the result.

efficient

The ABR team worked fast but never cut corners. In fact, we felt they went over and above what we expected and somehow still managed to get everything completed on time.

Interested in ABR renovating your next project?

Let's build something awesome TOGETHER!