Skip to content

The Marian

The Marian

A free-standing house in Coogee, designed to take advantage of the north-facing aspect, with an abundance of natural light and airflow throughout the home. The Marian underwent a complete transformation and was built to stand the test of time with sustainability in mind.

“Giovanni and his team completed a full rebuild of our house late last year. They were so professional and delivered on time and on budget. It was such a pleasure to have them on the project and I would highly recommend them for any building work.”

Adesso Building Renovation The Marian Alfresco Dining Area
The Marian Facade Built By Adesso Building Renovations
The Marian Kitchen To Dining Built By Adesso Building Renovations
The Marian Backyard Drone Shot Built By Adesso Building Renovations
The Marian Alfresco Dining Area To Pool Built By Adesso Building Renovations
The Marian Staircase Built By Adesso Building Renovations
The Marian Living To Entry Built By Adesso Building Renovations
The Marian Kitchen Built By Adesso Building Renovations
The Marian Stairs To Living Built By Adesso Building Renovations
The Marian Living To Kitchen To Dining Built By Adesso Building Renovations
The Marian Bathroom Shower Blackbutt Niche Built By Adesso Building Renovations
The Marian Shower, Bathroom Built By Adesso Building Renovations
The Marian Bathroom Built By Adesso Building Renovations
The Marian Backyard And Pool Built By Adesso Building Renovations
The Marian Alfresco Dining Area Built By Adesso Building Renovations
Adesso The Marian South Coogee Drone-Top-Down-2
The Marian Entry Built By Adesso Building Renovations
The Marian Front Door Built By Adesso Building Renovations
The Marian Dining Room To Deck To Pool Built By Adesso Building Renovations

This client presented us with an older house in dire need of a complete transformation.

 

Our partner architect, Chee Lam Design, created a modern vision of a two-storey house that would stand the test of time and become a beautiful home to our client and their young family. This design would require us to demolish most of the existing free-standing single-storey dwelling and, in its place, build a 2-storey, 3-bedroom, 2-bathroom home, while at the same time, retaining (and renovating) the existing pool.

 

The client was looking for a seamless indoor-outdoor feel from this full house renovation. A place that would incorporate a luxurious interior, blending seamlessly with the outdoor area.

 

The existing north-facing aspect brought an abundance of natural light into the newly designed property and, at the same time, ensured that the house was super energy-efficient, utilising as much of the sun’s energy as possible to power everything from the lighting to the A/C, electrical appliances and pool pump in the home.

Before and After

Move the arrow from left to right to see the transformation from old to new.

The Marian Facade Before The Marian Facade After
The Marian Pool Before The Marian Pool After

Interested in ADESSO renovating your next project?