Skip to content

Willow

Willow

This client presented us with a vacant 600 m2 block—a brand new house to be built in a new community. Located at the top of a prime location with stunning views, their vision was to build a modern family home that feels comfortable and still looks stunning.

“We purchased a vacant block in a new estate and had an architect draw up plans based on a number of ideas we already had about what we wanted in our forever family home.

The team at Adesso Building Renovations were able to perfectly transform our vision into reality and they did it in the timeframe they said they would. What’s more they came in right on budget.

Adesso Building Renovations Denham Court Living Room (Square)
Willow Facade Full Adesso Building Renovations
Adesso Building Renovations Willow Living Room From Second Level
Adesso Building Renovation Willow Alfresco Area
Willow Kitchen And Dining Built By Adesso Building Renovations
Adesso Building Renovations Willow Butler's Pantry Square
Adesso Building Renovations Willow Laundry
Willow Kitchen Marble Shelf Built By Adesso Building Renovations
Adesso Building Renovations Willow Hallway
Adesso Building Renovations Willow Landing To Stairs
Willow Staircase To Second Floor By Adesso Building Renovations
Willow Master Bedroom Built By Adesso Building Renovations
Willow Staircase Details By Adesso Building Renovations
Willow Walk-In Wardrobe By Adesso Building Renovations
Willow 2nd Bathroom By Adesso Building Renovations
Willow Main Bathroom By Adesso Building Renovations
Willow Master Ensuite Built By Adesso Building Renovations

Adesso Building Renovations combined natural timber flooring with industrial-looking Brazilian concrete-look floor tiles, an open tread staircase, and large ceiling-to-floor windows throughout this brand new house – a two-storey, five-bedroom house, complete with a home cinema.

 

The expansive foyer leads directly to a sun-drenched open-plan kitchen and dining area. The epic floor-to-ceiling windows allow natural light to stream in and present the family with gorgeous bushland views. The kitchen includes a large European oven, stove, and dishwasher and was built to utilise a butler’s pantry, perfectly tucked away and out of sight.

 

The alfresco dining and entertainment area runs to an in-ground pool, all easily accessible from the main living area via oversized stacker doors, which create a feeling of being connected with the great outdoors in summer and, at the same time, offer security and warmth throughout the winter months.

 

Upstairs, the huge master bedroom with its large walk-in wardrobe and private ensuite is complemented by four other full-sized bedrooms and three additional bathrooms. We made great use of the roof cavity and built a large, practical storage space.

 

Adesso Building Renovations delivered a modern, industrial-styled home with dark, moody colours juxtaposed alongside an abundance of natural light and gorgeous custom lighting throughout the property. It’s effortlessly comfortable, with a balance of crisp lines and symmetry matched with soft furnishings, a natural vista and grand proportions – a brand new house built from the ground up in a new Sydney community.

Before and After

Move the arrow from left to right to see the transformation from old to new.

Interested in ADESSO renovating your next project?